Naar het voortgezet onderwijs

Als je ongeveer 11 of 12 bent zul je de Kleine Akkers gaan verlaten. Je gaat dan naar het voortgezet onderwijs.

Het advies
Vanaf onze school stromen de leerlingen uit naar veel verschillende scholen voor voortgezet onderwijs. Als school geven we een advies voor het voortgezet onderwijs uitgedrukt in een niveau. Belangrijk om te weten: niet alleen is je eind cito belangrijk, maar ook alle resultaten die je in je schoolloopbaan op de kleine akkers hebt behaald. Een advies bestaat uit je eindcito-resultaat en je leerkracht geeft de nieuwe school informatie over jou, je werk- en luisterhouding (bijv. Hoe ga je om met je huiswerk?).

De keuze
De keuze van school voor voortgezet onderwijs maak je samen met je ouders. De school is altijd bereid om mee te denken, maar de rol van de school bestaat verder vooral uit het geven van informatie over de verschillende scholen in de omgeving en het ondersteunen van ouders en kinderen bij het zetten van de juiste stappen. Je zult zelf open dagen moeten bezoeken en veel moeten lezen over alle scholen in de omgeving. Natuurlijk kun je ook met vo-leerlingen in je omgeving praten, als je die kent.

Informatie over scholen
Meer informatie over de voortgezet onderwijs scholen in de regio kun je vinden via de volgende link. http://www.omo.nl

Zeker doen!
Open dagen Er zijn veel open dagen, waar je samen met je ouders naartoe kunt om een kijkje te gaan nemen. Dan kun je zien en ervaren wat het beste bij je past.

Klik hier voor een overzicht van de open dagen van het Voortgezet Onderwijs in de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Impressie

    DSC_7941 DSC_7859 beppie-4 logomb4