Techniek viert hoogtij op De kleine Akkers

Techniek viert hoogtij op De kleine Akkers

Ken je dat? Je wil naar een vriendje fietsen, maar ook je waveboard meenemen. LEVENSGEVAARLIJK! Dat werkt toch niet?! Daar zouden ze eens wat op moeten bedenken!

Zo werden leerlingen van de kleine akkers uitgedaagd om een uitvinding te bedenken. In elke klas werden verkiezingen gehouden en werd er een winnende ontwerp gekozen. Vier keer per jaar werken alle leerlingen van de school in hetzelfde thema aan een eindproject op het gebied van wereldoriëntatie. Het tweede project van dit jaar was Techniek. Het is gebleken dat je daar vele kanten mee uit kunt en dat kinderen er met veel interesse en enthousiasme aan werken.

Ontdekrijk

Alle groepen hebben een bezoek gebracht aan ontdekrijk. Gehuisvest in basisschool De vijf Hoeven in Tilburg. In het lokaal troffen ze niet alleen robots aan, maar ook allerlei materialen om ontdekkingen te doen met elektriciteit, drijven en zinken en constructies.

Technobiel

Marc van Hest Installatie & dakwerken regelde voor de leerlingen van de bovenbouw de Technobiel.

Dit is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden en is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs.

Op de eerste verdieping kunnen kinderen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen. Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Hoe dat werkt? Ervaar het als je de vijf storingen in de Cv-ketel moet oplossen! Onze aap BITO, die graag lang onder de warme douche staat, hoopt op jouw kennis en inzicht. Verder kun je aan de slag met de robot Meccanoid en leer je de technische principes van onder andere spraakherkenning, Bluetooth en programmeren.

Activiteiten

Verder worden er in de school uiteenlopende workshops georganiseerd. Te denken valt aan games programmeren, een knikkerbaan ontwerpen en maken en bouwen met suiker.

(schooljaar ’16-’17)

 

 

This entry was posted in In de spotlight. Bookmark the permalink.