Stichting Tangent

Tangent, palet van basisscholen en peuterspeelzalen, is een bestuursorganisatie voor primair onderwijs. Onder Tangent ressorteren 16 basisscholen en 2 peuterspeelzalen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Goirle en Gilze-Rijen.

De scholen van Tangent vormen een veelzijdig palet. Tangent heeft meerdere GOA-scholen. Drie Tangent-scholen werken volgens de Jenaplan-principes. Verder zijn er katholieke scholen, een protestants-christelijke school en een openbare school.

Missie Tangent

Op onze kindcentra begeleiden wij kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar in hun persoonlijke ontwikkeling. Wij zorgen ervoor dat zij zelfbewust en reflecterend participeren in een steeds veranderende samenleving. Wij doen dit door hen een inspirerende en uitdagende leeromgeving te bieden.

Visie Tangent

In 2019 zijn onze kindcentra professionele leergemeenschappen waar zelfbewuste kinderen en medewerkers, samen met ouders/verzorgers, werken aan ontwikkeling. De leergemeenschappen zijn spiegels van de leefomgeving en veranderingen in de samenleving. Dit is zichtbaar in het eigentijdse onderwijsaanbod en de leeromgeving. Persoonlijk eigenaarschap (ik) naast verbinding met elkaar (samen) zijn belangrijke waarden voor medewerkers en kinderen.

Kindcentra van Tangent hebben een eigen identiteit en bepalen autonoom het onderwijskundig concept. De missie van Tangent is voor het team uitgangspunt. Vanuit de eigen identiteit heeft de school een eigen visie geformuleerd.

Voor meer informatie over de stichting kunt u terecht bij www.tangent.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Impressie

    DSC_7859 DSC_7867 viering2 beppie-4