post image

‘intern begeleider’ wordt ‘ontwikkelcoach’

Wisseling van de wacht op onze school. Dit schooljaar is Monique van Dongen gestart als de Ontwikkelcoach op de Kleine Akkers. Zij nam het stokje over van Engelbert Zoontjens die ruim 10 jaar de functie van Intern Begeleider bekleedde.

De ontwikkelcoach is niet alleen een nieuwe benaming voor de Intern begeleider. Natuurlijk zijn er flink wat overeenkomsten zijn: zo is de ontwikkelcoach – net de intern begeleider – verantwoordelijk voor het neerzetten van de structuur van de zorgverlening en het totale zorgbeleid van de school. Daarnaast ligt de focus van de Ontwikkelcoach op wat kinderen en leerkrachten nog te ontwikkelen hebben. Monique van Dongen volgt de leerlingen dan ook in hun ontwikkeling en coacht de leerkrachten om, samen met de kinderen, op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden.

De Kleine Akkers heeft dit schooljaar twee speerpunten: “de dialoog” en “van zelfstandig werken naar zelf-verantwoordelijk leren”. Dit laatste bevordert het eigenaarschap bij kinderen. Voor de herfstvakantie is er daarom gestart met het houden van MOL-gesprekken (Mentor-Ouder-Leerling). De kinderen worden gestimuleerd om zelf na te denken over hun kwaliteiten en de nog te ontwikkelen vaardigheden. Mooi om te zien dat deze gesprekken de kinderen nu al in hun kracht zet.

Het team van de Kleine Akkers bedankt Engelbert Zoontjens voor zijn humor en toewijding van de afgelopen 10 jaar en wenst zowel hem, als zijn opvolgster Monique van Dongen, heel veel plezier met hun nieuwe baan.

Engelbert Zoontjens

Engelbert Zoontjens

Monique van Dongen

Monique van Dongen

 

bron: Goirles Belang, september 2017

This entry was posted in In de spotlight. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *