De Olympische Spelen in Goirle, het kamp van de Kleine Akkers

Op maandagmorgen 22 mei begonnen de Olympische Spelen op basisschool De Kleine Akkers. Tijdens de officiële opening presenteerden de 7 landen zich nadat het Olympisch vuur binnen was gedragen door Beppie.

Daarna vertrokken de midden- en bovenbouw naar het Olympisch dorp in kampeerboerderij De Kiek in Alphen. De onderbouw (kleuters) ging strijden in verschillende disciplines in de Haspel. Ondertussen werden de slaapzalen in Alphen ingericht en werden later op de middag de Aqualympische Spelen gestart. Met een dikke 25 graden werden de kinderen op de proef gesteld met diverse waterspelletjes zoals een heuse buikschuifbaan, zwemvliezenrace en stormbaan. Na het avondeten vertrokken de kinderen naar het bos om daar het doping/smokkelspel te spelen. De doping vond gretig aftrek maar de douane lag op de loer om alles in beslag te nemen. De avond werd traditioneel afgesloten met een kampvuur.

Op dag 2 van de Olympische Spelen zaten de kinderen na een korte nacht al vroeg aan het ontbijt. Ook de onderbouw was al vroeg op pad. Zij werden met de huifkar vanuit Goirle naar het Olympisch dorp in Alphen gebracht. Klokslag half 10 begonnen daar de LOLympische Spelen. Allerlei leuke en grappige spelletjes werden gespeeld met alle leerlingen van de school. Aan het eind van de middag moesten ook de leraren er aan geloven tijdens een lerarenbattle. Zij moesten ook op de stormbaan en de buikschuifbaan!
’s Avonds kregen het Olympisch dorp bezoek van goochelaar Justin. Hij bezorgde de kinderen een magische avond die ook weer werd afgesloten met liedjes zingen bij het kampvuur.

Woensdagochtend moesten alle spullen weer ingepakt worden. Maar er werd pas vertrokken nadat er verschillende challenges gespeeld waren. Er werd begonnen met de Chubby Bunny Challenge: hoeveel marshmallow krijg je tegelijk in je mond, daarna volgde de mannequin challenge voor de middenbouwen een lipdub voor de bovenbouw.
Toen iedereen om 12 uur weer gearriveerd was op school, werden de Olympische Spelen afgesloten. Er werd teruggekeken op 3 fantastische dagen. Alle kinderen gingen vol verhalen, moe maar zeer voldaan naar huis.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *